Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Denwyn Aiki

"Aiki"


Aiki koiranetissä Aiki FI15384&20, ISDS00/365703

Lonkat: A/A
Kyynär: 0/0
Olkapäät: terve/terve
Selkä: LTV0, VA0
Silmät:-
Geenitestit: CEA, TNS, GG,
EAOD, MDR1, ICM, SN normal
Harrastukset: Agility, paimennus


Aiki on tuontinarttumme Walesista, paimentavista vanhemmista. Aiki käy säännöllisesti lampailla treenaamassa paimennusta ja osoittanut vahvaa paimenviettiä. Kaikki paimenkoiralle tarvittavat palikat on selkeästi kasassa.
Aiki on järkevä ja rohkea bordercollie narttu. Se on rodulle tyypilliseen tapaan hieman pehmeä ja ohjaajanöyrä ja hyvin ohjattavissa oleva koira. Se on saalisviettinen ja ahne, molempia voidaan käyttää hödyksi sitä kouluttaessa. Aikila on todella kyvä keskittymiskyky työskennellessä esim jäljellä.
Aiki on itsevarma ja itsenäinen, tasainen, temperamentiltaan enemmän rauhallisenpuoleinen kuin vilkas. Aiki tutustuu vieraisiin paikkoihin reippaasti ja uteliaasti. Se on äärimmäisen hyvä rauhoittumaan kotioloissa.

Aiki asuu Mimin ja Näpsän kämppiksenä Paulan perheessä Kuopiossa. Aiki kisaa aktiivisesti agilityssä ja ajatuksissa on startata paimennus myös lähiaikoina.

Aikin kroppa on kuin luotu agilitykoiraksi, se on kompakti, kevyt, elastinen ja hallitsee kroppansa todella hyvin. Kaikeksi onneksi Aiki on myös luustoltaan täysin terve, joten mitään esteitä ei agilityn harrastamisellekaan ole. Aiki on aika pienikokoinen bordercollie narttu, asia joka ei häntä ole hidastanut eikä estänyt johtuen sen muutoin erinomaisesta vartalonhallinnasta ja tasapainoisesta rakenteesta.

Aikilla on yksi pentue synt. 2022, Walesin Tuuloset. Pennut ovet erittäin lupaavia ja mukavia yksilöitä. Odotamme pentujen terveystarkastuksia vuoden 2024 alkupuolella.

Aikin isän Tweeddale Buzzin vidoita löytyy täältä

Aikin emän Denwyn Dicen vidoita löytyy täältä