Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Denwyn Aiki

"Aiki"


Aiki koiranetissä Aiki ISDS00/365703

Lonkat: -
Kyynär:-
Olkapäät: -
Selkä:-
Silmät:-
Geenitestit: CEA/CL normaali tai kantaja,
TNS, SN, IGS normaali perimän perusteella
Harrastukset: Agility, paimennus


Aiki asuu Mimin, Näpsän ja Sylvin kämppiksenä Paulan perheessä Kuopiossa. Toiveissamme on, että Aikin kanssa päästään harrastamaan monipuolisesti tulevaisuudessa. Pääasiassa Aiki tulee suuntautumaan agilityyn ja mahdollisesti paimennukseen.
Meillä on toki myös jalostuksellisia suunnitelmia Aikille jo tässä vaiheessa, joten odotukset Aikin suhteen ovat kaikenkaikkiaan aika suuret. Luonteensa puolesta se on hyvin pitkälti jo lunastanut odotukset, mutta terveyden osalta tiedetään vasta vuoden päästä tilanne.

Aiki on tuontikoira Walesista, paimentavista vanhemmista: isä Tweeddale Buzz ja emä Denwyn Dice. Aiki on sosiaalinen ja rohkea bordercollien pentu, se ei hätkähdä uusia paikkoja, tilanteita tai ihmisiä. Ihmisiä kohtaan se on avoin ja rehti, lasten kanssa tulee todella hyvin toimeen. Se ei pelkää eikä väistä ihmistä. Aiki on itsevarma, tasainen, tempperamentiltaan enemmän rauhallinen tai hieman vilkas kuin vilkas. Se on äärimmäisen hyvä rauhoittumaan ja on hyvin helppo ja aikuismainen pentu. Aiki on suhteellisen itsenäinen mutta kuitenkin nauttii ihmisen kanssa työskentelystä ja on riittävän nöyrä ohjaajaa kohtaan.

Aikilla on ilmiömäinen nenänkäyttö, siitä saisi todella helposti hyvän ja varman jälkikoiran. On ollut hienoa huomata miten hirvittävän hyvin se keskittyy tehtäviinsä ollakseen vielä pieni pentu. Aiki on saalisviettinen ja ahne, molempia voidaan käyttää hödyksi sitä kouluttaessa. Tällä hetkellä kuitenkin ahneus vie heittämällä voiton lelupalkkauksesta, mutta eiköhän se saalisvietti sielltä hiljalleen vahvistu Aikin kasvaessa.