Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Dreamoor Smashing Pumpkin

"Kurpitsa"

Kurpitsa koiranetissä Kurpitsa ER54949/15

Synt.: 30.10.2015
Lonkat: B/C
Kyynär: 0/0
Olkapäät: ei muutoksia
Selkä: VA0, LTV0
Geenitestit: CEA, CL, TNS normal (perimän perusteella)

Harrastukset:
PK:
JK1 EK1 BH
TOKO: AVO2
VEPE:
Ei kisasuunnitelmia
Kaverikoiratoiminta
Näyttelyt: H

Kurpitsa on luonteeltaan sosiaalinen ja ystävällinen kaikille, niin ihmisille kuin muille koirillekin. Se on kypsynyt hitaasti, mutta aikuistuttuaan on todella mukava harrastuskaveri! Kurpitsa on vilkas, vauhdikas ja erittäin energinen otus.

Kurpitsan kanssa on tehty pohjia yhteen sun toiseen lajiin. Tällä hetkellä Kurpitsa treenaa PK-jälkeä, hakua ja EKta. PK-lajien lisäksi Kurpitsaa treenaa aktiivisesti paimennusta ja paimennustreenit ovatkin lähes päivittäisiä. Tavoitteenamme oli paimennuksen perusrata mutta aika näyttää uskaltaudummeko koskaan sinne yrittämään.
Kurpitsan kesälajina on myös VEPE jossa se osaa alokasluokan liikkeet. Koronan vuoksi emme ole päässeet kokeisiin joten SOVE yritys siirtyy seuraavaan kesään.

Kurpitsa on erittäin hurmaava persoona, se on aidosti ystävällinen ja rakastettava hahmo. Se on joskus vähän hömelö, eli ei ole mikään piinkova treenitykki mutta sen kanssa on hirmu hauska touhuta ja se päähänpistot naurattavat väkisinkin. No, ehkä ei koetilanteessa mutta se on koira josta ei ole pahaa sanottavaa, siitä huokuu ystävällisyys.

Paimennus on laji jossa se syttyy ja siellä se on tiukkana ja päättäväisenä. Vauhtia on joskus vähän liikaa ja hän tekee vähän turhan hanakasti itsenäisiä päätöksiä mutta se mikä on mukava huomata, että todella paljon se tekee järkeviä juttuja ja sillä on selkeästi ajatus mukana niissä päätöksissään. Kurpitsa on kehittynyt ja kehittyy hyvin, kunhan vaan ohjaaja oivaltaa ajatella asioita Kuun näkökulmasta.

Kotioloissa Kurppi on todella helppo koira. Se pötköttelee ja nauttii sohvan pehmeydestä kun mitään ei tapahdu, mutta voinette arvata että on viivana mukana mitä ikinä tapahtuukin. Kurpitsa tulee hirmu hyvin toimeen erilaisten ihmisten, niin vahusten kuin lastenkin kanssa ja nauttii ihmisten seurasta.

Ulkomuodoltaan Kurpitsa on hyvin tasapainoinen, siististi rakentunut, mittasuhteiltaan tasapainoinen, kompakti koira. Se ei ole liioiteltu millään muotoa vaan itseasiassa muistuttaa vanhoja brittiläisiä bordercolleita. Kurpitsa on käynyt vasta yhdessä näyttelyssä, mutta koska se on niin komea niin tarvinnee käydä esittelemässä sen komeutta enemmänkin, joten eiköhän me jokunen näyttely käydä vielä tulevaisuudessa.