Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Dreamoor kasvattajaOlen Tervakoskella asuva perheellinen koiraharrastaja. Bordercollieiden kasvatus on minulle puhtaasti harrastus, joten meille tulee pentueita hyvin harvakseltaan. Yleensä pentueissa on ajatuksena saada joko itselleni tai lähipiiriin harrastuskaveri.

Koirat ovat meillä perheenjäseniä, joten pyrin kasvattamaan bortsuja joiden kanssa arkielämä on mukavaa ja helppoa, ottaen huomioon että jokainen koira vaatii kuitenkin perus arkikoulutuksen. Koirat asuvat perheenjäseninä kanssamme, meilllä ei ole kennel -tiloja eikä meillä ole ulkotarhaa jossa koiria pidetään. Koirien kanssa harrastetaan ja niitä lenkitetään, ja muutoin ne hengaavat kotona sisällä kanssamme. Myös kaikki Dreamoor-pennut elävät kodissamme sisätiloissa meillä ollessaan ja näin altistuvat normaaliin elämän tohinaan jo pienestä pitäen.

Olen palveluskoiralajien koetoimitsija ja harrastan PK-lajeista omien koirieni kanssa jälkeä, hakua ja EK:ta. Uutena lajina olen alkanut tutustua myös FH-jälkeen. Koulutan hakua omassa ryhmässä Hämeenlinnan seudulla.
Olen myös TOKOn koetoimitsija ja liikkeenohjaaja. Olen kisannut tokossa EVL-luokassa, mutta toko jää usein muiden lajien jalkoihin.
Koulutan myös VEPEä ja tällä hetkellä minulla on kaksi koiraa keiden kanssa treenataan vesipelastusta.
Lajeina myös agility ja paimennus ovat minulle tuttuja.

Kasvattajana olen hyvin avoin eri tyyppisille bordercollieille ja niiden erojen tuomille mahdollisuuksille. Kasvatustyössäni tulen käyttämään koiria eri sukulinjoista enkä ole uskollinen millekään tietylle "linjalle" -viitaten työ- tai showlinjaiseen taustaan- vaan katson bordercolliemaailmaa avoimin silmin ja käytän mielelläni hyödykseni laajan tyyppikirjon tarjoamia mahdollisuuksia.

Tavoiteenani on kasvattaa rodunomaisia, terveitä, eri harrastuslajeihin soveltua bordercollielta. Pelkästään seurakoiraksi tai sienestyskaveriksi en kasvata, enkä myöskään suosittele tätä rotua vain kotikoiraksi vaan ennemmin aktiiviseksi harrastuskoiraksi. Luonneominaisuudet ovat tärkeitä kasvatustyössäni, koiran tulee olla arjessa helppo ja sosiaalinen ja sillä tulee olla ominaisuuksia joiden kantamana se pystyy toimimaan esim käyttökoirana PK-kisoissa tai pelastuskoirana. Puhtaasti paimennukseen en kasvata pentuja, mutta pyrin mahdollisuuksien mukaan vaalimaan paimennusominaisuuksia myös kasvateissamme.

Jos olet kiinnostunut pennuistamme, otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse

dreamoor.bordercollies (at) gmail. com.
Sanna Hyytiäinen