Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Dreamoor kasvattajaEnsimmäinen Dreamoor -pentue syntyi vuonna 2011, pentueen vanhempina oli omat koirani Ossi (Borderiinan Cassius) ja Alli (UK imp. Littlethorn Micra). Tästä pentueesta lähti liikkeelle kasvattajan"urani", mutta kokemukseni rodusta alkoi jo paljon aikaisemmin. Olen harrastanut bordercollieiden kanssa +15 vuotta. Kokemusta on kertynyt tältä ajalta sekä rodusta että eri harrastuslajeista kuten palveluskoiralajit, toko, paimennus, agility, vesipelastus ja näyttelyt.

Koiramme ovat perheenjäseniä ja asuvat sisätiloissa muun perheen seurana. Meillä ei ole niinkutsuttuja kennel-tiloja vaan jaamme kotimme myös koiriemme kanssa. Myös pentueemme elävät kodissamme sisätiloissa meillä ollessaan ja näin altistuvat normaaliin elämän tohinaan jo pienestä pitäen. Kotimme sijaitsee maaseudun rauhassa Tervakoskella, Janakkalassa.

Olen hyvin avoin eri tyyppisille bordercollieille ja näiden erojen tuomille mahdollisuuksille. Kasvatustyössäni tulen käyttämään koiria eri sukulinjoista enkä ole uskollinen millekään tietylle "linjalle" -viitaten työ- tai showlinjaiseen taustaan- vaan katson bordercolliemaailmaa avoimin silmin ja käytän mielelläni hyödykseni laajan tyyppikirjon tarjoamia mahdollisuuksia.

Tavoiteenani on kasvattaa rodunomaisia, terveitä, eri harrastuslajeihin soveltua bordercollielta. Pelkästään seurakoiraksi tai sienestyskaveriksi en kasvata, enkä myöskään suosittele tätä rotua vain kotikoiraksi vaan ennemmin aktiiviseksi harrastuskoiraksi. Luonneominaisuudet ovat tärkeitä kasvatustyössäni, koiran tulee olla arjessa helppo ja sosiaalinen ja sillä tulee olla ominaisuuksia joiden kantamana se pystyy toimimaan esim käyttökoirana PK-kisoissa tai pelastuskoirana. Puhtaasti paimennukseen en kasvata pentuja, mutta pyrin vaalimaan paimennusominaisuuksia myös kasvateissamme.

Jos olet kiinnostunut pennuistamme, otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse

dreamoor.bordercollies (at) gmail. com.
Sanna Hyytiäinen
Tervakoski, Janakkala