Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Mimosa

"Mimi"

Mimi koiranetissä Mimi, ER53250/16

Lonkat: B/B
Kyynär: 0-0
Olkapäät: Ei muutoksia
Selkä: LTV0, VA1
Geenitestit: -
Harrastukset: Agility, paimennus


Mimi asuu ystäväni Paulan perheessä Kuopiossa ja suorittaa siellä perhe- ja harrastuskoiran virkaa.
Paula kertoilee Mimistä näin:

"Mimi on hauska pakkaus vahvuutta, vilkkautta, huumoria ja herkkyyttä. Se oppii nopeasti niin hyvässä kuin pahassa. Mimillä on vahva paimennusvietti, joka näkyy sen kaikessa toiminnassa. Pennusta saakka se on ollut hyvin kontaktinhakuinen ja palkkaantuu äärimmäisen hyvin sosiaalisesta palkasta. Mimi leikkii hyvin ja on myös hyvin ahne. Sitkeys ja ahneus näkyy parhaiten jokapäiväisessä ruuan varastelussa. Vahvuudestaan huolimatta, se on kuitenkin pohjimmiltaa hyvin kiltti koira, jolla on tarve miellyttää ohjaajaansa.

Mimi elää tavallista lapsiperhe arkea ja on arjessa oikein mukava perhekoira, jos sille on tarjottu tarpeeksi aktiviteettejä. Mimi tulee hyvin toimeen lasten ja muiden koirien kanssa. Se on kuitenkin sen verran vahva narttu, ettei se koiralaumassamme ole suostunut jäämään pahnan pohjimmaiseksi.

Mimin ykköslaji on agility ja paimennus. Lisäksi sillä on tehty hieman jälkeä ja tottista. Agilityssä Mimi liikkuu ja kääntyy sujuvasti ja tulee hyvin ohjaukseen. Kiihkeydestään huolimatta se on ainakin vielä toistaiseksi ollut hyvin järkevä menijä. Lampailla Mimi on hyvin kiihkeä ja vaativa aloittelevalle ohjaajalla. Tämän homman se ottaa tosissaan.

Mimi rakastaa ojissa rämpimistä, palloja ja kaivamista. Näissä hommissa sen huumorin kukka pääsee parhaiten valloilleen. Se on hyvin kekseliäs koira. Mimissä on paljon ominaisuuksia, joita harrastuskoiralla toivoisikin olevan. Se on ollut minulle monella tapaa yllätyksellinen koira positiivisessa mielessä."

Mimillä on ollut pari epilepsiaan viittaava kohtausta, joten Mimiä ei tulla käyttämään jalostukseen. Onneksi kohtaukset ovat olleet lieviä ja niitä on hyvin harvoin. Toivommekin että tilanne pysyy tällaisena ja että Mimillä on vielä monta aktiivista harrastusvuotta edessään.