Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Dreamoor The Wizard Of Oz

"Nooa"

Nooa koiranetissä Nooa , FI32197/11

Synt.: 30.4.2011
Lonkat: A/A
Kyynär: 0/0
Olkapäät: kuvattu 01/2016 ei muutoksia
Selkä: VA0, LTV0, SP0 (kuvattu 5v iässä)
Geenitestit: CEA, TNS, NCL, GG,
EAOD, MDR1, ICM, SN normal

Harrastukset:
PK:
Kaksoiskäyttövalio FI KVA JK3 EK3 HK3
TOKO: EVL1 x 2
VEPE:
AVO0
Näyttelyt: FI MVA


Muita saavutuksia:

Vuoden 2020 Rotumestaruus pronssia haussa

Vuoden 2019 HAKU & EK koira
(HKK ry)

PK SM 2019 Suomen Mestaruus pronssia EK:ssa

Vuoden 2018 HAKU & EK koira
(HKK ry)

2018 Rotumestaruus hopeaa EK:ssa

Vuoden 2017 PK bordercollie
(Rotujärjestö SBCAK ry)

Vuoden 2017 HAKU & EK koira
(HKK ry)

Vuoden 2017 PK Superaktiivi 3.sija
(SPKL)

Vuoden 2016 2. PK bordercollie
(Rotujärjestö SBCAK ry)

Vuoden 2016 EK koira
(HKK ry)


Nooa edustamassa PK SMissä

Nooa jäi kotiin ensimmäisestä pentueestamme, enkä parempaa harrastuskoiraa olisi voinut saada! Nooa on harrastuskoirana yhdenvertainen edellisen kisakoirani Manun (Borderiinan Elävä Legenda) kanssa, jotka molemmat ovat olleet erinomaisia yksilöitä etenkin palveluskoiralajeissa. Nooa on luonteeltaan helppo, sen kanssa arkielämä on rentoa, sillä se on sosiaalinen ihmisille ja muille koirille, eikä jännitä uusia tilanteita tai paikkoja. Nooassa ei ole salakavaluutta eikä terävyyttä vaan se on leppoisa ja rauhoittumaan hyvin kykenevä perusuros ja suhteellinen helppolukuinen koira.

Nooa on työskentelyhaluinen, motivoitunut ja energinen. Sen kanssa on ihanan inspiroivaa treenata, koska siitä löytyy potkua mutta sen into on onneksi hallittavissa eli se on suhteellisen helppo kanavoida oikeisiin asioihin. Nooaa pystyy kouluttamaan sekä ruualla, että lelulla, molemmat käy mutta lelupalkka on selkeästi parempi ja joskus menee sen kanssa vähän överiksi. Nooan kanssa oli helppo löytää yhteinen sävel, luemme toisiamme aika hyvin mikä edesauttaa nopeaa oppimista.

Nooalla asuu aurinko sydämessä. Sen tunnusmerkki onkin jatkuva hännänheilutus. Nooan häntä viuhtoo niin treeneissä, näyttelyissä kuin kotonakin oli siihen muiden mielestä aihetta tai ei. Kun Nooa lonkkakuvausta varten nukutettiin, se kuuli unen läpi kun eläinlääkäri ja minä siirsime sitä lattialta kuvauspöydälle niin sen häntä heilui silloinkin vaikka se oli totaalisen unessa.

Nooa läpäisi BH-kokeen reilun vuoden iässä ja näin saimme oikeuden osallistua palveluskoirakokeisiin. Nooa on kisannut jäljellä ja etsintäkokeessa joista se on myös käyttövalio. Myös haussa Nooa on voittajaluokassa ja parin 1-tuloksen päässä valioitumisesta. Maasto-osuudet ovat Nooan vahvuus ja intohimo, niitä se jaksaisi treenata vaikka miten paljon. PK-lajien lisäksi Nooa tekee VEPEä ja tokoa, joskin toko on jäänyt pitkästi taka-alalle ohjaajan motivaation puutteen vuoksi. Ehkä jonain päivänä jaksamme taas innostua tokosta uudelleen. Vepessä Nooa kisaa avoimessa luokassa, koronakesä harmillisesti esti koesuunnitelmat vuodelta 2020 joten siirrämme katseet kesään 2021, tosin on tietenkin otettava huomioon Nooan ikä, joka ensi kesänä on jo kunnioitettavat 10-vuotta. Jaksamisen ja kunnon mukaan etenemme harrastuksissa.

Nooa on Suomen Muotovalio. Sen valttikortti näytelmissä on ehdottomasti sen hyvä liike ja terve, rodunomainen kokonaisuus. Nooa on raamikas ja komea uros!


Nooa ja Manu (FI KVA JK3 HK3 BH FIN EE MVA Borderiinan Elävä Legenda)


Nooa ja emänsä Alli (FIN MVA JK2 BH Littlethorn Micra)