Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Borderiinan Cassius

"Ossi"


C.I.B. FIN EE MVA PMJV-04 JK3 HK2 BH


Ossi koiranetissä Ossi

Lonkat: B/B
Kyynär: 0-0
Geenitestit: CEA normal, TNS kantaja

Harrastukset
PK:
JK3 HK2 BH
Toko: VOI3
Vepe: ALO1
Näyttelyt: C.I.B. FIN EE MVA PMJV-04

Nyt on kulunut yli vuosi siitä kun Ossi lähti luotamme paimentamaan pilvipaimenia. Ei löydy sanoja kuvaamaan sitä mitä Ossi minulle merkitsi eikä sitä millainen koira Ossi oli, sillä Ossi oli poikkeuksellinen. Ossi oli koira joka ei jättänyt ketään kylmäksi, se oli suuri persoona.

Ossi oli niin uskomattoman viisas, edes bordercollieissa harvoin tulee vastaan niin viisaita ja intuitiivisia persoonia. Sen päättelykyky oli uskomatonta ja se oikeasti mietti asioita, eikä purematta niellyt kaikkea mitä sille sanottiin. Siksipä se kokeissakin kokeili vähän omia juttujaan, ei siksi että olisi ollut ilkeä tai tuhma vaan siksi kun se pystyi, sen aivot raksutti herkeämättä ja se päätti silloin tällöin kokeilla omia ratkaisujaan tilanteisiin.

Ossi oli ihailtava ja samaan aikaan haastava kaikessa eläimellisessä kiihkeydessään. Se oli aina valmiina ja innokkaana, mitä ikinä tapahtuikin. Sen lisäksi, että se oli innokas ja aina valmis tekemään, Ossilla oli väsymätön työmoottori, se ei koskaan lopettanut kesken eikä väsynyt. Luonnetestissä sitä arvioitiin arvostelulla erittäin suuri taisteluhalu, senkin se teki täysillä ja vähän yli. Ossi oli kiihkeä ja voimakkaasti tunteella elävä koira, se teki kaiken, ihan kaiken täysillä ja loppuun saakka tulinen palo silmissä. Ossin motivointi ei koskaan ollut issue, koska sitä ei koskaan tarvinnut motivoida, mitä tahansa sille sanoi se suoritti tehtävän. Ei välttämättä tyylipuhtaasti mutta suoritti.

Meillä oli hauska matka yhdessä. Mitään mestareita meistä ei tullut missään lajissa, mutta kaikkea kokeiltiin ja hauskaa ja vauhdikasta oli! Tärkeimpänä mieleen jää yhteiset reissut Eurooppassa ja Suomessa. Päästiin kokemaan roppakaupalla yhteisiä seikkailuita. Muistot säilyy ja niitä on paljon.

Ossi - kaikessa epätäydellisyydessään mulle täydellinen ja rakkain.