Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Seuraava pentueemme on suunnitteilla vuodelle 2019

Päivitetty 12.08.2018

Seuraavaa pentuettamme on kaavailtu syksylle 2019. Pentueemme emä tulee olemaan oma kasvattimme Dreamoor Diamond Dust "Maura". Pentue tehdään yhteistyössä Mauran omistajien Sannan ja Juhan kanssa. Suuri kiitos heille tästä mahdollisuudesta!

Maura koiranetissä

Synt.: 28.11.2016
Rek.nro: FI11001/17
Lonkat: C/B
Kyynär: 0/0
Olkapäät: terve, ei OC/OCD viittaavia muutoksia
Selkä: Terve, LTV0 (VA lausuntoon tarvittava kuva unohdettu ottaa kuvaushetkellä)
Geenitestit: CEA, CL, TNS normal (perimän perusteella)
Ennen pennutusta Mauralla on vielä edessään mahdolliset geenitestit sekä virallinen silmäpeilaus. Jos niissä ilmenee jotakin hälyyttävää niin ne toki vaikuttavat pentusuunnitelmiin.

Harrastukset:
PK:
metsäjälki
TOKO: TK1, kisaa AVO-luokassa
Näyttelyt: ERI

Maura on luonteeltaan mutkaton ja reipas pian parivuotias narttu. Sen kanssa harrastetaan aktiivisesti metsäjälkeä ja tokoa. Tokossa Mauralla on kilpailuoikeus avoimeen luokkaan ja ennen pentuprojektia Mauran olisi tarkoitus startata myös PK-kokeissa, jos se alkaa olla koekunnossa siinä vaiheessa, mutta mitään paineita ei tästä asiasta oteta vaan Maura aloittaa koeuransa sitten kun on siihen valmis. Maura on testattu PK-kentällä olevan laukausvarma, tästä tullee virallisia todisteita sitten, kun se pääsee starttaamaan koeuransa PK-puolella. Mauralla on vahva saalisvietti ja se työskentelee tarmokkaasti ja on hiljainen. Maura on laumaviettinen ja mukavan ohjaajanöyrä, se on myös innokas ja motivoitunut työskentelijä. Maura ei ole reikäpää vaan mielummin hiukan harkitsevampi, ja se osaa säädellä hyvin omaa viretasoaan sekä rauhoittua.

Maura elää maaseudulla kolmen koiran laumassa nuorimpana. Se on helppo koira arjessa ja mukautuu hyvin uusiin tilanteisiin. Maura on sosiaalinen mutta kohtalaisen välinpitämätön kadulla vastaan kulkevia ihmisiä ja vieraita koiria kohtaan.

Mauralle valittu uros tulee täydentämään erinomaisesti Mauraa niin työskentelyominaisuuksien kuin ulkomuodonkin osalta. Urosvalinnassa olemme painottaneet terveyttä, etenkin lonkkien osalta, sekä monipuolisia harrastusominaisuuksia ja perusjärkevää luonnetta. Ottaen huomioon todennäköisyydet yllättäviin muuttujiin, urosvalinta julkistetaan hiukan lähempänä astutusajankohtaa.

Mauran pennut soveltuvat parhaiten koteihin jossa koirat ovat perheenjäseniä ja vastuu koiranhoidosta on perheen aikuisilla. Kuten bordercolliet yleensä, myös nämä pennut kaipaavat ulkoilun ja lenkityksen lisäksi omistajansa kanssa yhteistä tekemistä ja aivojumppaa. Pennuista odotamme energisiä, motivoituneita ja monipuolisia bordercollieita, jotka mukautuvat lajiin kuin lajiin. Jos suunnitelmissasi on harrastaa aktiivisesti esim. tokoa, palveluskoiralajeja, rallytokoa tai vaikkapa agilityä niin uskomme näiden pentujen soveltuvan siihen tarkoitukseen enemmän kuin hyvin. Puhtaasti näyttelyihin tai paimennukseen työkoiraksi en välttämättä suosittelisi tätä yhdistelmää.
Järjestämme kasvateillemme mahdollisuuksia tutustua eri harrastuslajeihin (toko, pk-lajit, vepe, paimennus, rallytoko, agility) ja meillä on mm. jatkuvasti pyörivä kasvattien oma toko-ryhmä, joten opastusta harrastusten maailmaan saa kasvattajan avulla.

Jos olet kiinnostunut Mauran tulevasta pentueesta niin ota rohkeasti yhteyttä. Pentueesta on jo muutama kiinnostunut perhe, mutta otamme mielellämme vastaan kyselyitä kiinnostuneista kodeista jo hyvissä ajoin.
Parhaiten saat viestisi perille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: dreamoor.bordercollies (at) gmail. com.

Sanna Hyytiäinen
Tervakoski, JanakkalaSivun kuvat 1-2 © Marja Peltonen, 3 Sanna Jääskeläinen