Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Pentusuunnitelmat vuodelle 2023

Päivitetty 02/2022


Tulevaisuuden pentueemme on suunnitelmissa vuodelle 2023

Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, pentueemme emä tulee olemaan oma kasvatimme Ronja, jonka omistaa Riitta Silpola perheineen Lammilta. Ronja on kolmannessa polvessa omia tyttöjämme, Ronjan emä on Sannan Maura (Dreamoor Diamond Dust) jonka emä taasen on Viivin & Yrjön Usva (Dreamoor Gold as Ice), ja Usvan takaa tulee meidän omat Manu (Borderiinan Elävä Legenda) ja Alli (Littlethorn Micra). Ronjan emän eli Mauran isä on Maijan kanssa yhteisomistuksessa oleva charmantti herrasmies Riimi (Lionheart Dreamore). Paljon tuttuja, toimivia ja terveitä bordercollieita Ronjan taustalla.
Ronjahan edustaa niin kutsuttua "sekalinjaa" eli Ronjan isän puolelta tulee täysin työlinjaista bordercollieta. Ronjan isä on Itävallassa asuva Irlannista kotoisin oleva Hemp (Cwmberwyn Hemp), todella mukavaluonteinen ja rento bortsu uros, joka elää useamman koiran sekalaumassa maaseudulla. Vaikka Ronja onkin sekoitus eri sukuja ja linjoja, yllättävän vahvasti Ronjasta tulee tyyppinä läpi meidän Alli, brittilinjainen, linjakas, upeasti liikkuva narttu.

Ronja on perusbordercollie, ei mitenkään liioiteltu ulkomuodon tai luonteen osalta. Se on luonteeltaan miellyttävä ja reipas narttu. Ronjan kanssa harrastetaan pääasiassa agilityä. Ronja on käynnistänyt kisauransa agilityssä ja kisaa jatkossa pikkumaksien 1-luokassa. Alla on nähtävissä pari agilitytreenivideota Riitasta ja Ronjasta:

Ronja aksaa
Ronja aksaa

Ronja on kotona rauhallinen ja huomaamaton mutta se on kuitenkin nopea ja sähäkkä tekemisessään, mikä näkyy eritoten agilityssä. Ronja on laumaviettinen ja riittävän ohjaajanöyrä, se on myös innokas ja motivoitunut työskentelijä. Se on bordercollieiden tapaan hieman pehmeä sekä herkkä narttu. Ronja elää useamman koiran laumassa pahnan pohjimmaisena maaseudulla.


Urosvalintaa ei ole vielä tehty. Mielenkiintoisia uroksia on kartoitettu ja urosvalinta selvinnee kevät/kesän 2022 aikana.

Tiedustelut pentueesta sähköpostitse dreamoor. bordercollies @ gmail. com tai Facebookin mesen välityksellä. Viesteihin pyritään vastaamaan viikon (7 pv) sisällä. Pentueeseen liittyvät tiedotukset löydätte pääosin täältä kotisivuilta. Satunnaista infoa eksyy joskus myös FB sivuillemme tai blogiin.


Pentueen isä

Isä koiranetissä

Synt.: -
Rek.nro: -
Lonkat: -
Kyynär: -
Olkapäät: -
Selkä: -
Silmät: -
Geenitestit: CEA, TNS, GG, EAOD, MDR1, ICM, SN
Säkä: -
Paino: -
Väri: -

Harrastukset:
PK:

Paimennus:
TOKO:
VEPE:
Agility:
Näyttelyt:

Dreamoor Heart of Eternity "Ronja"

Emä koiranetissä

Synt.: 8.7.2019
Rek.nro: FI41746/19
Lonkat: B/B
Kyynär: 0/0
Olkapäät: terve-terve
Selkä: VA0, LTV0
Silmät: ei todettu perin. silmäsairauksia
Geenitestit: Tuloksia odotellaan
Säkä: 50 cm
Paino: 18 kg
Väri: Musta valkoisin merkein

Harrastukset:
Rally-toko: alkeet
Agility: Pikkumaksi AGI1 LUVA
Näyttelyt: ERI AVK4