Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Pentusuunnitelmat vuodelle 2025

Päivitetty 14.5.2024


Seuraava pentueemme on suunnitteilla alkuvuoteen 2025. Pentueen emä tulee olemaan Aiki , joka on myös Walesin Tuulosten (synt. 2023) emä. Aikin juoksut ajoittuvat tammikuuhun 2025 ja suunnitelmissa on astuttaa se siihen juoksuun. Jos ihmeitä ei tapahdu on tulevan pentueen isä Saturnusten Kuiden isä Bang!

Pentueen emä Aiki on vietikäs ja herkkä paimenkoira, lampailla on todella intuitiivinen ja luonnostaan taitava. Aiki on kotona rento sylikoira. Aiki ei myöskään ole vilkkaimmasta päästä, mutta on silti sähäkkä ja sopivan täpäkkä narttu työskennellessä ja agilityssähän se on kuin pieni tykki. Aikilla on erittäin hyvä nenä, se harrastaakin nosea. Myös jäljellä Aiki on hyvin maavainuinen ja tarkka työskentelijä.

Pentueen isä on leppoisa ja lempeä Bang. Bang on edellisen pentueemme, Saturnuksen Kuut -pentueen isä. Kiitos Minna, että saamme käyttää Bangia uudelleen. Bangin omistaja Minna kertoo näin; Bang on itsevarma, ohjaajapehmeä, kiltti ja rohkea, aina ollut hyvin keskittymiskykyinen ja innokas kaikkeen touhuiluun, tekee täysillä, mutta järki päässä. Kotona ja arjessa hyvin helppo, rauhoittuu kun ei mitään erityistä ole. Hiljainen. Sosiaalinen sekä ihmisille että toisille koirille, ei kuitenkaan mieleistele tai ole tyrkky. Palkkautuu leluilla, taistelee hyvin, ei kuitenkaan mikään raivokas repijä, enempi tasainen vastarinta. Namitkin alkaneet vanhemmiten kelpaamaan hyvin, nuorena oli melko nirso.
Viisas ja harkitsevainen, vauhdikas ja iloinen. Meidän laumassa nykyisin pomo, mutta silti väistää mielummin kuin alkaa riitelemään. Mielestäni vilkkaudessa enempi rauhallisen puolella ja terävyyttä ei taida olla ollenkaan. Tekemisessä moottoria ja vauhtia riittää silti.

Bangin treenivideoita

Tähän pentueeseen on jo jokunen perhe odottelemassa pentuaan, joten vaikka suunnitelmat ovat vasta vuoden 2025 alkuun, kannattaa olla ajoissa liikenteessä, jos pentue kiinnostaa. Etsimme ensisijaisesti koiraharrastuslajeja harrastavia koteja joissa on jo koirakokemusta. Rotukokemus katsotaan eduksi mutta ei ole välttämätöntä. Emme etsi maailmanmestareiksi tähtääviä omistajia vaan tavallisia koteja, joissa ymmärretään koiralle tarjottavan hyvän elämän perusedellytykset,sekä myös ymmärretään ja ollaan halukkaita oppimaan rodun tarpeet ja osataan ottaa ne arjen tiimellyksessä huomioon. Sohvaperunoita katsellaan telkkarista, ja vaikka nämäkin välillä viihtyvät kainalossa sohvalla ne on kuitenkin luotuja liikkumaan ja toteuttamaan itseään.

Jos pentue kiinnostaa nakkaa meiliä dreamoor.bordercollies (at) gmail.com. Vastauksessa saattaa kestää.

Seuraathan kasvattejamme Facebookissa ja kasvattiemme Instagram-sivuilla


Suunnitellun pentueen sukutaulu


Speedoggie Going Out With A Bang "Bang"

Bang koiranetissä

Synt.: 3.6.2015
Rek.nro: ER46765/16
Lonkat: A/A
Kyynär: 0/0
Olkapäät: terve/terve
Selkä: LTV0 VA0 SP0
Silmät: ei todettu perin. silmäsairauksia (10/2023)
Geenitestit: CEA, TNS, MDR1, ICM, SN normal, EAOD kantaja
Säkä: 58 cm
Paino: 23 kg
Väri: musta valkoisin merkein

Harrastukset:
Agility:
FI AVA, FI AVA-H SE AVA SE AVA(H)
Paimennus: Syttynyt


Kuvaaja Essi Rahikainen


Kuvaaja Irene Erling

Denwyn Aiki "Aiki"

Aiki koiranetissä

Synt.: 6.6.2019
Rek.nro: FI15384/20
Lonkat: A/A
Kyynär: 0/0
Olkapäät: terve/terve (incoc)
Selkä: LTV0, VA0
Silmät: ei perinnöllisiä silmäsairauksia (29.7.2023)
Geenitestit: CEA, TNS, GG, EAOD, MDR1, ICM, SN normal
Säkä: 46 cm
Paino: 14 kg
Väri: mustavalkoinen

Harrastukset:
Paimennus:
perusrata tähtäimessä
Nosework: sisäetsintä 75/3
Agility: pikkumaksi2
-