Etusivu          Koiramme          Pentuja          Kasvatit          Meistä          Blogi      

Roy

"Ruippa"

Roy koiranetissä Roy , ER57973/09

Synt.: 14.8.2009
Lonkat: A/A
Kyynär: 0/0
Olkapäät: kuvattu 08/2012 ei OCD,
tapaturmainen nivelrikko 12/2013
Geenitestit: CEA/CL, TNS normal

Harrastukset:
Paimennus:
työtehtävissä
Agility: 1-luokassa

Roy on paimenkoira, se syttyi lampaille n. 5kk iässä ja se olikin sitten menoa heti ensi silmäyksestä lähtien. Roylla on samettisen pehmeä paimennustyyli, se on herrasmies eikä koskaan sikaile lampailla, se ei ole luonnostaan purija. Roy on ohjaajanöyrä ja kuuntelee ohjaaja hyvin. Royssa olisi paimennuksen lisäksi kapasiteettia sekä PK-kentille että agilityyn, jota ehdimmekin harrastaa sen kanssa jonkun verran. Roylla ei ole ollut alusta- tai ääniarkuuksia.

Hieno koira, mutta valitettavasti vuosi 2013 muutti suunnitelmien suuntaa radikaalisti, kun Roylla todettiin hauisjänteen tulehdus joka oli levinnyt myös laajemmalle olkaniveleen. Olka operoitiin, mutta paraneminen ei edistynyt toivotulla tavalla ja Roy jäikin vuonna 2014 eläkkeelle kaikista harrastuksista.

Loukkaantumisen ja leikkauksen jälkeen Roy on elänyt kotikoirana laumassamme, mutta se on päässyt kuitenkin myös usein omille lampaillemme töihin ja tekemään pikkutreenejä. Hyvästä päänupista kertonee, että vaikka se ei ole päässyt harrastamaan niin aktiivisesti, kuin uransa alku aikoina sen pää ei ole hajonnut vaan se on elänyt rauhallista kotikoiran elämää ilman käytöshäiriöitä.